Hogyan alakítsunk ki babzsák olvasókuckót gyermekeinknek?


Azt gondolom, abban egyetértünk, hogy a mostani gyerkőcök nem igazán szeretnek olvasni, tisztelet a kivételnek. Inkább számítógépen, telefonon játszanak, tableteznek az olvasás helyett, csak azt olvassák el amit nagyon muszáj. Abban is egyetértünk, hogy az olvasás mennyire kiemelkedő jelentőséggel kell/ene, hogy bírjon egy kisgyermek, vagy akár egy kamasz életében.


Az én fiamnak nyáron – sulikezdés előtt – festettük a szobáját, kicsit nagyfiússá varázsoltuk. A mostani nyáron jött el az a pillanat, hogy megszerette az olvasást, szívesen böngészte már a könyveket. Sőt! Több alkalommal kérte is, hogy bizonyos könyvet vegyünk meg, hogy elolvashassa. 
Ennek örömére úgy gondoltam, van még hely a szobájában és kialakítok neki egy kis kuckót, ahol olvasgathat. Mivel babzsákfoteleket gyártunk, így nem is volt kérdés mi legyen az ülőalkalmatosság. Természetesen egy babzsák lett.


Már csak a megfelelő színt, méretet, esetleg egyedi mintát kellet kitalálnom a babzsákfotelhez. A Máté szobája drapp színt kapott zöld kiegészítőkkel . Igen ám, de Máté nagy traktor rajongó, ezért úgy gondoltam, hogy a babzsákot a John Deere traktor színeivel – nevezetesen zászló zöld és citrom kombinációban – készítjük el. Természetesen kapott még egy traktoros logót is a babzsákfotel, és máris kész volt az ízlésének és a szoba hangulatának megfelelő babzsákfotel.
Már csak az olvasósarok teljes kialakítás volt hátra, melynek végeredményét szeretném Nektek fényképpel is illusztrálni. Betettük a babzsákot a sarokba, mellé tettem egy kis szekrényt, amire mehet a könyv, lámpa, esetleg szobanövény. 


Nagy örömömre szolgál, hogy a puha meleg babzsáknak köszönhetően szívesen olvasgat benne, jól érzi magát a kis olvasósarkában. Azt hiszem jövőre a kicsinek is csinálunk ilyen kuckót.Címke:

Szóljon hozzá